Romanul Liber Pagini Electronice     |     home
back to                                                     
Supliment octombrie-noiembrie
Odata ce un om are dreptul sa ne urasca,
trebuie sa presupunem ca el cauta sa ne tradeze;
toata prietenia sa trebuie sa ne fie suspecta.
(Corneille, Pol. 5, 1: v. 1473 sqq.)
Reconciliere ? Cu cine ?
-"Si daca eu refuz sa semnez?" -" Dvs. ati vazut, totul a fost prevazut, ordinele sunt date, noi detinem pozitii cheie. Si noi nu putem parasi acest palat fara de actul de abdicare semnat. Se poate ivi un razboi civil. Noi nu putem raspunde de securitatea nimanui. Si Dvs. veti purta raspunderea." -"Poporul a suferit deja foarte mult; el nu trebuie sa-si verse sangele pentru mine. Ma simt obligat sa consimt la acest act de violenta", raspunde M.S. Regele. Apoi se aseaza la masa si semneaza urmatorul document:
"Mihai I-iu. Prin gratia lui Dumnezeu si vointa nationala, Rege al Romaniei
La toti de fata si viitori, sanatate.
In viata statului roman s-au produs in ultimii ani prefaceri politice, economice si sociale care au creat noi raporturi intre principalii factori ai vietii de stat.
Aceste raporturi nu mai corespund astazi conditiilor stabilite de pactul fundamental - Constitutia tarii - cerand o grabnica si fundamentala schimbare.
In fata acestei siituatii, in deplina intelegere cu factorii de raspundere ai tarii, constient si de raspundereea ce-mi revine, consider ca institutia monarhica nu mai corespunde actualelor conditii ale vietii noastre de stat, ea reprezentand o piedica serioasa in calea dezvoltarii Romaniei.
In consecinta, pe deplin constient de importanta actului ce fac in interesul poporului roman,
ABDIC
pentru mine si pentru urmasii mei de tron, renuntand pentru mine si pentru ei la toate prerogativele ce le-am exercitat ca Rege al Romaniei.
Las poporului roman libertatea de a-si alege noua forma de stat.
Mihai I
Data la Bucuresti, astazi 30 Decembrie 1947".
Dupa ce M.S. Regele semna documentul il inmana Presedintelui Consiliului de Ministri, Petru Groza care a declarat: "Trebuie sa intelegeti ca nu mai exista loc in Romania pentru un Rege". Majestatea Sa a replicat: "Nu Dvs. sunteti cel care puteti sa-mi spuneti sa plec. Aceasta chestiune trebuie s-o hotareasca poporul". Ghergiu Dej a adaugat: "Atata timp cat sunteti aici, vor fi intotdeauna framantari. Fiecare priveste la persoana Dvs. ca la inspiratorul rezistentei. Nu mai putem tolera aceasta situatie".
M.S. Regele afirma ca Groza si Gheorghiu-Dej au recurs la santaj. "Mi-au comunicat ca tergiversandu-se semnarea actului, locuitorii Bucurestiului isi vor da seama ca aici se intampla ceva deosebit, iar ei - membrii guvernului - adica si comunistii, vor fi nevoiti, pentru a contracara orica forma de opozitie, sa execute peste o mie de studenti dintre cei ce fusesera arestati in ultimul an".
La 24 Decembrie 1947 fusese investit noul ministru al apararii nationale in persoana lui Emil Bodnaras care a tinut sa afirme ca preia conducerea armatei din insarcinarea Partidul Comunist Roman. Emil Bodnaras se intorsese de la Moscova, unde primise din partea lui Stalin indicatii privind organizarea abdicarii M.S. Regelui Mihai I.
Vestea abdicarii fortate a M.S. Regelui Mihai I a fost primita cu adanca durere si tristete de intreaga tara. Martorii oculari spun ca oamenii plangeau de durere. Pe fetele lor se citea o adanca tristete si priveau cu ura si groaza la lozincile lipite pe garduri cu: "Traiasca Republica Populara Romana". Nimeni nu dorea abdicarea regelui iubit si se intrebau: "Ce se va intampla cu Tara noastra ajunsa pe mainile comunistilor?" Prizonierii care se intorceau din lagarele din URSS, povesteau cu multa groaza despre cele vazute acolo, toata lumea se astepta numai la rau, de aceea, multi s-au organizat in grupuri de lupta anticomunista si multi au luat calea Exilului.
La 30 Decembrie 1947, Monarhia a fost inlaturata printr-un act de santaj, dupa care a urmat teroarea. Prima zi de Republica, ultima zi de libertate a Romanilor.
Peste 200.000 de patriotii romani au fost executati sau asasinati in lagarele comuniste de catre cei ce au venit din URSS cu armata de ocupatie. Peste un milion de Romani sau cei care simteau romaneste au fost inchisi si schigiuiti in inchisori. Nici NKVD-ul si nici securitatea din Romania nu au tinut cont ca sunt romani, germani, polonezi, unguri, ucrainieni, care simteau romaneste si erau alaturi de tara noastra si de poporul roman. Nimeni nu a scapat.
Incepand cu anul 1940, Iunie 28, si pana in anul 1951, peste 600.000 de Romani din Basarabia, Nordul Bucovinei si Tinutul Herta au fost asasinati de Sovietici. Cea mai teribila crima a fost in perioada 1944-1945, cand peste 50.000 de prizonieri romani, germani, polonezi, au fost omorati in lagarul de la Balti (Basarabia). Dupa 23 August 1944, romanii evacuati prin ordin pe teritoriul actual al Romaniei, din tinuturile ocupate au fost vanati si dati pe mainile Sovieticilor sau executati. Acest lucru a durat pana in 1951, si a dus la uciderea a inca 150.000 de cetateni romani. In total, peste 750.000 de romani dintr-o populatie de 3.700.000 din Basarabia, Nordul Bucovinei si Tinutul Herta au fost asasinati de catre Sovietici si Securitatea comunista din Romania.
Rezumand, victimile comunismului pe teritoriile romanesti sunt: 1,2 milioane din teritoriul actual al Romaniei, si 1,5 milioane de Romani din Basarabia, Bucovina si Tinutul Herta. In total 2,7 milioane de victime ale comunismului in Romania. Care a fost temeiul juridic ? Terorismul Politic ! Se poate discuta In acest caz de Reconciliere ? Categoric NU.

Oamenii care au torturat, care au facut crime, cei care i-au smuls parul din cap Elisabetei Rizea, cei care l-au omorat pe Gheorghe Ursu in 1985, cei care au ordonat suprimarea bestiala a miscarilor studentesti din Piata Universitatii - Zona Libera de Neocomunism, cei care au ordonat mineriadele din 13-15 iunie 1990 si violentele care au continuat in septembrie 1991 cu alte descinderi ale" minerilor", cei care au incheiat tratatul cu Uniunea Sovietica, toti cei care vreme 50 de ani au facut atrocitati inimaginabile, care si-au chinuit semenii si au terorizat un popor intreg, acestia cad sub interdictia Codului Penal. Nu poti sa treci prin 50 de ani de teroare fara sa te intrebi cum a fost posibil. Nu poti sa inchizi ochii in fata unor asemenea crime, sub masca reconcilierii, pentru ca atunci iti bati joc de istoria ta si degradezi idea de om. In acest mod, acreditezi crima ca mijloc de viata si ca forma fireasca de functionare a unei societati.

Ne punem intrebarea: care ar fi numarul persoanelor implicate direct in crime? In Romania, numarul lor este in jur de 30.000.

Aducerea lor in fata Justitiei este absolut necesara. Este vorba pur si simplu, de acea justitie in absenta careia o societatea se prabuseste. N-ai voie sa ingropi crimele in uitare. Reconciliere ? Nu poti ierta in numele unor oameni morti. Poti sa ierti un om care iti face tie rau, dar nu ai dreptul sa ierti un om care a omorat pe altii. Idea ca cineva poate sa ierte in numele tuturor victimelor este absurda. Supravietuitorii au obligatia morala sa aminteasca ce s-a intamplat. Iar noi trebuie sa ne supunem aceastei obligatii elementare. Nici unul din acesti 30.000 nu au aratat ca regreta faptele comise. Dezastrul politic, economic si social din Romania este consecinta acestei tendinte de a uita, tendinta sugerata de actualul partid de guvernamant si de Seful Statului.
Viata politica in Romania de dupa '89, a inceput sub semnul violentelor din Decembrie 1989, cu un bilant de 1104 morti si 3352 raniti. Au fost ucise 162 persoane pana la 22 Decembrie si 942 dupa ce Nicolae Ceausescu a fugit din CC. Au fost ranite 1107 persoane pana la 23 decembrie si 2245 ulterior. Tulburarile au continuat in ianuarie, februarie, martie, iunie 1990 si septembrie '91, prin venirea minerilor la Bucuresti. Explicatiile date oficial starnesc nedumeriri si chiar ilaritate.
Unele dosare referitoare la teroristi au disparut in cadrul unui proces de reconciliere nationala pornit de Iliescu. Dosarul impreuna cu stenograma procesului Ceausescu a disparut. Executarea lui Ceausescu a fost justificata prin necesitatea de a descuraja teroristii. Iliescu a fost interesat intr-un proces cat mai sumar al lui Ceausescu, pentru ca un proces corect ar fi insemnat implicarea unui numar mai mare de oameni si ar fi reprezentat, de fapt, un proces al comunismului. Cand Brucan a fost intrebat de ce l-au ales pe Iliescu, a raspuns: " Ca sa ramanem in sistem".
Raportul Comisiei pentru Cercetarea Evenimentelor din Decembrie 1989, trebuia sa fie publicat in Februarie 1995. Dupa parerea Comisiei, era normal sa nu se invoce nici un secret de stat, pentru nepublicarea integrala a raportului. Nu existau nici motive diplomatice sau de alta natura. Si atunci...? Unde sunt membrii Comisiei?
Au disparut pana si lozincile anti-comuniste din Piata Universitatii. Zidurile Institutului de Arhitectura au fost varuite in ziua de vineri, 27 iulie 2001. Toate inscriptiile din timpul revolutiei si din vremea manifestatiilor din Piata Universitatii au fost acoperite cu var. Primarul sectorului 1 al capitalei declara intr-un interviu la BBC, ca decizia de a varui inscriptiile a apartinut primariei pe care o conduce si face parte dintr-un plan general de curatare a edificiilor publice.
In numele carei ideologii a fost sacrificata Romania si s-au facut aceste crime? - A Socialismului, a Comunismului ! La 21 August 1965, Marea Adunare Nationala adopta o noua Constitutie care proclama Republica Socialista Romania.
SOCIALISMUL, prima faza a oranduirii comuniste, care se caracterizeaza prin dominatia proprietatii socialiste asupra mijloacelor de productie sub doua forme, de stat si cooperatista, prin desfiintarea oricarei forme de exploatare, prin instaurarea unor relatii de colaborare si de ajutor reciproc intre oameni, repartitia facandu-se dupa cantitatea, calitatea si importanta sociala a muncii depuse, potrivit principiului: " De la fiecare dupa capacitati, fiecaruia dupa munca". Socialismul se faureste pe cale revolutionara, adica prin desfiintarea relatiilor de productie capitaliste si crearea relatiilor de productie socialiste, prin dezvoltarea larga a fortelor de productie si construirea bazei tehnice-materiale proprii, caracterizata prin dominatia marii productii mecanizate in toate ramurile economiei nationale, printr-o opera multilaterala si tenace de reorganizare revolutionara a tuturor sferelor vietii sociale.
(Mic Dictionar Filozofic, Editura Politica, Bucuresti 1969)
"...repartitia facandu-se dupa cantitatea, calitatea si importanta sociala a muncii depuse, potrivit principiului: " De la fiecare dupa capacitati, fiecaruia dupa munca"." Titluri din presa in legatura cu aceasta repartitie:
* Ligouri de aur si milioane de dolari de la Bancorex pentru clientii politici.
* Deturnari de fonduri: "Banii publici proveniti din Romania au fost "tocati" in Franta".
* Afisele electorale au fost tiparite de Adrian Costea in Franta, tot din banii Bancorex.
* Fapt unic in lume: O banca de stat a sponsorizat guvernul.
* "Filiera Franceza". Pentru ce au venit, de fapt, francezii la Bucuresti.
*Prin Legea secretului de stat, PDSR poate foarte usor sa instituie o dictatura.
* Procurorii care s-au ocupat de dosarul "Contrabanda cu afise electorale" au fost maziliti.
COMUNISM, formatiune sociala caracterizata prin proprietatea sociala asupra mijloacelor de productie, avand doua stadii, socialismul si comunismul propiu-zis. Construirea formatiunii sociale comuniste se infaptuieste prin activitatea maselor populare, prin transpunerea in viata a politicii partidului comunist, prin perfectionarea continua a tuturor laturilor societatii socialiste. Ca stadiu superior al noii formatiuni sociale, comunismul se caracterizeaza prin proprietatea comunista unica asupra mijloacelor de productie, un inalt nivel al dezvoltarii fortelor de productie pe baza stiintei si tehnicii inaintate, o productivitate ridicata a muncii sociale. Repartitia se face conform principiului: "De la fiecare dupa capacitati, fiecaruia dupa nevoi". C. este o societate care presupune un inalt nivel de constiinta si de cultura al membrilor sai, care se exprima in disparitia deosebirilor esentiale dintre munca fizica si cea intelectuala, in transformarea muncii in prima cerinta vitala, in dezvoltarea multilaterala, armonioasa a personalitatii umane. C. este scopul final al luptei clasei muncitoare, al activitatii partidului sau revolutionar.
(Mic Dictionar Filozofic, Editura Politica, Bucuresti 1969)
COMUNA PRIMITIVA, prima formatiune social-economica, cuprinzand perioada cea mai indelungata din istoria omenirii. Trasaturile specifice ale acestei formatiuni sunt urmatoarele: nivelul extrem de scazut al dezvoltarii fortelor de productie, diviziunea naturala a muncii pe sexe si varste, relatii de productie bazate pe comunitatea proprietatii si pe egalitatea in repartitia produselor. Caracteristic pentru c.p., este rolul mare pe care il au in organizarea sociala grupurile bazate pe legaturi de rudenie (ginta, fratria), sistemul de relatii familiale-parentale in general, caruia ii corespunde si un anumit mod de manifestare a constiintei sociale. Pe treapta superioara a c.p. se produce a doua mare diviziune sociala a muncii: separarea mestersugurilor de agricultura. Ca rezultat al acestor profunde transformari apar exploatarea omului de catre om, clasele sociale si statul. Comuna primitiva este inlocuita cu o noua formatiune social-economica, cu formatiunea sclavagista, cu modul de productie "asiatic" (tributal) sau cu feudalismul.
(Mic Dictionar Filozofic, Redactori-coordonatori: R. Sommer, R. Tomoiaga, P. Vaida,
Editura Politica, Bucuresti 1969)
Profesorul Apostol Stan de la Institutul de Istorie "Nicolae Iorga", este autorul unui exceptional studiu de sinteza, intitulat: "Agricultura romaneasca in faza finala a clacasiei 1831-1864". Majoritatea problemelor agriculturii de azi se regasesc intr-o forma sau alta, in epoca 1831-1864. Astfel, se inregistreaza astazi, un regres tehnic si tehnologic ce insumeaza aproximativ 150 de ani. Iata cateva imagini aparute in presa care redau aspecte din agricultura "contemporana", dupa anul sperantei noastre 89.
Incepand cu 1991-1992, presa straina a preluat din Romania fotoreportaje de senzatie avand ca subiect aratul cu pluguri primitive. In anii 1995-1996, presa romaneasca si unele canale TV informau ca in multe judete, cele mai saracacioase (Vaslui, Botosani) au reaparut plugurile de lemn cu metal cu care agricultorii de tranzitie "zgariau pamantul", ca si in perioada clacasiei. Cum au ajuns aceste relatari in presa anului '95 tinand cont ca aceste realitati erau secrete de stat pe care lumea civilizata trebuia sa-l afle peste alti 50 de ani.
Epizotiile (boli epidemice in randul animalelor) s-au inmultit in fiecare an. Ne referim la tuberculoza bovina care se poate transmite la om prin consumul de lapte netestat. Leucoza bovina (o forma de cancer leucemic la vite) nu poate fi depistata sau tratata cu eficienta. Multe vite cu leucoza au fost sacrificate ilicit si apoi valorificate la abatoare, carnea acestora ajungand de multe ori in consumul alimentar sub forma de salamuri, cremvursti (). Inconstienta criminala!? Inconstienta sau noi metode de exterminare a romanilor cu arma bactereologica?
Din Lume Libera Romaneasca, New-York, Nr.611, 17 iunie 2000, cititorii au luat la cunostiinta de urmatoarele: "In iunie 2000, delegatii in Romania ai Comisiei Europene au semnalat ca la Caminul-Spital Nr.8 din Bucuresti, copiii erau intr-o stare jalnica. Desi Uniunea Europeana acordase ajutor umanitar substantial pentru 170 de copii, ei erau subnutriti, deshidratati, la un pas de a muri de foame. Unul dintre ei, Alexandru Sachelariu, cantarea atatea kilograme cati ani avea:16! "
In 1992 si apoi in 1997, bulgarii au votat legi prin care se interzicea fostilor lideri de partid ai PC accesul in posturi de raspundere, de parca la ei s-ar fi adoptat punctul 8 de la Timisoara. Parlamentul Bulgar a adoptat o lege potrivit cãreia regimul comunist este calificat drept ilegitim, dechizând astfel calea de a aduce în fata tribunalului a celor care au comis crime în timpul acestui regim. Conform textului acestei legi, "conducatorii Partidului Comunist, la toate nivelurile, sunt raspunzatori de distrugerea valorilor traditionale ale civilizatiei europene, de declinul moral si economic al statului si de recurgerea permanenta la teroare".Textul legii precizeaza ca regimul a fost responsabil de "executii, tratament inuman aplicat in inchisori si in lagare, de torturi si de violente de neinchipuit", In fine, Partidul Comunist este acuzat de a fi "supus interesele Bulgariei unui alt stat, adica Uniunii Sovietice, "intr-atat incat sa-si piarda suveranitatea".
In timp ce in tarile din Europa de Est se adoptau legi potrivit carora regimul comunist era calificat ilegitim si prin care conducatorii partidului comunist erau adusi in fata justitiei, in Romania se continua reorganizarea partidului. Dupa castigarea alegerilor, presedintele s-a opus aplicarii Punctului 8 al Proclamatiei de le Timisoara. In martie 1997, la Timisoara, presedintele Constantinescu a stupefiat o sala intreaga opunandu-se aplicarii Punctului 8. A stupefiat este termenul corect fiindca propunerea fusese facuta, in prezenta presedintelui, chiar de initiatorul Proclamatiei, deputatul PNTCD de Timis, George Serban. Emil Constantinescu s-a grabit sa declare: "nu e democratic sa-ti elimini adversarii, fie ei si fosti activisti sau responsabili ai politiei politice, printr-o lege care sa le interzica prezenta pe scena politica pe o perioada determinata. Ar fi un prost semnal si o lipsa de barbatie politica". Dezamagirea a fost enorma, iar deputatul timisorean George Serban a si disparut curand dupa aceea din prima linie politica; a murit adica din punct de vedere politic inainte de a disparea fizic.
Ce se intampla in Tara, in 1997, o putem afla din Presa: reorganizarea tovarasilor ......
"Dupa dezbateri furtunoase, in care s-a vorbit despre necesitatea luptei impotriva reinstaurarii in Romania a capitalismului, "ca orinduire ce contravine intereselor clasei muncitoare", privatizarii ramurilor economice strategice si neimplicarii Romaniei in blocuri militare, Congresul PMR a decis schimbarea denumirii in Partidul Comunist Roman. Viitorul PCR va avea 17.000 de membri si toti se vor adresa unii altora cu apelativul tovarase. "Nu va temeti sa va ziceti comunisti. Pe asta se bazeaza ei, cei care ne oprima. Nu este o rusine sa fii comunist, asa cum vi s-a tot propagat de opt ani de zile. Dimpotriva, este o cinste si o mindrie. Marturisiti-va credinta!", a spus presedintele PMR, viitor PCR, Ion Cristian Niculae."
(Congresul Extraordinar al PMR a aprobat noua denumire a partidului,
Partidul Comunist Roman revine, Izorela Turbuk Expres, 3 Noiembrie 1997)
......................................................
"Partidul Muncitoresc Roman a depus spre inregistrare la Tribunalul Municipiului Bucuresti hotarirea adoptata la Congresul din 1 - 2 noiembrie privind schimbarea denumirii acestei formatiuni politice in Partidul Comunist Roman. Sentinta urmeaza a fi pronuntata in data de 8 decembrie a.c."
(PMR cere tribunalului sa fie inregistrat ca PCR, Expres, 14 Noiembrie 1997)
................................................................
Miercuri dimineata, la intrarea in schimbul unu, muncitorii de la SC Roman SA Brasov au primit, la poarta uzinei, fluturasi prin care erau indemnati sa se inscrie in Partidul Muncitoresc Roman. In aproximativ 600 de exemplare, manifestul promitea angajatilor de la Roman SA, in schimbul aderarii la PMR, revenirea la putere a clasei muncitoare. Fluturasii contin intrebarile: (...)"Doriti ca averea nationala sa ramina a voastra ? Doriti sa nu mai aveti grija zilei de miine ? Doriti sa va recapatati recunoasterea oficiala de clasa muncitoare si conducatoare, beneficiind de toate drepturile acesteia ? (...). Daca Da, inscrieti-va in Partidul Muncitoresc Roman pentru a nu mai fi slugi la voi in tara!"
Presedintele PMR Brasov, dl Corneliu Florea, recunoaste ca manifestele sint "curat comuniste" ... acest lucru fiind, de altfel, tiparit chiar si pe fituicile cu pricina.
(La SC Roman SA Brasov s-au imprastiat manifeste care ii indemnau pe muncitori sa se inscrie in Partidul Muncitoresc Roman, Mariana Sebeni, Sorin Grigorescu, Expres, 1997)
.............................................................
"Biroul Executiv al Partidului Muncitoresc Roman (PMR) a hotarit ca, incepind cu data de 18 ianuarie, presedintele si cei 12 membri ai partidului aflati in greva foamei sa inceteze aceasta forma de protest. Hotarirea a fost luata in urma analizarii starii de sanatate a liderului PMR, Niculae Cristian, si la propunerea majoritatii filialelor partidului. Grevistii au recurs la aceasta forma de protest ca urmare a respingerii de catre TMB a cererii de schimbare a denumirii Partidului Muncitoresc in PCR. Instanta a considerat ca un posibil PCR ar leza siguranta nationala. Greva foamei este intrerupta pina la recurs."
(Rompres, 13 comunisti au iesit din greva foamei, Expres, 20 Ianuarie, 1998)
................................................
"Candidatul Partidului Muncitoresc Roman, doamna Gherghina Dima, s-a intilnit ieri cu unii dintre fostii primari comunisti "care au gospodarit municipiul Bucuresti sau primariile de sector inainte de 1989", anunta un comunicat de presa. Astfel, ea doreste "sa se calauzeasca" in calitate de primar general dupa modelul primarilor comunisti, care "au dovedit pricepere si intelepciune in gospodarirea capitalei Romaniei". Candidatul PMR viziteaza astazi platformele industriale din Capitala si "cartierele muncitoresti" din apropiere. "
(Fostii primari comunisti sunt un exemplu pentru Gherghina Dima, Expres, 9 Ocotmbrie 1998, A.R.)
.........................................................
"Sediul Partidului Muncitoresc Roman, din Soseaua Viilor, a devenit de ieri un fel de birou de inrolari pentru voluntarii care doresc sa apere cauza poporului irakian si a lui Saddam Hussein. (...) Tovarasul Pavelescu ne explica de ce s-au inscris 46 de membri ai partidului pe lista cu voluntari, lista la care si-a depus adeziunea si domnia sa: "o serie intreaga de membri de partid doresc o sprijinire concreta a irakienilor. (...) Inca de la infiintare, PMR are relatii bune cu Partidul Baas Arab Socialist. Si eu mi-am depus adeziunea de a merge in Irak."
(Partidul Comunist Roman face recrutari in sprijinul Irakului, 46 de romani s-au inrolat in armata lui Saddam, Expres, 20 Februarie 1998, Paul Stan)
.......................................................................
"Plenara Consiliului National al PMR se intruneste astazi la Craiova, in Sala Filarmonicii. Unul dintre punctele abordate in cadrul plenarei va fi lansarea unui apel catre "toate popoarele lumii si organizatiile internationale, de a milita pentru desfiintarea NATO". Cu prilejul intilnirii de la Craiova, PMR va supune spre dezbatere aprobarea modificarilor statutului, hotarite pe 2 noiembrie 1997 la Congresul Extraordinar al acestui partid."
(Comunistii romani cer desfiintarea NATO, Camelia Udrescu, Expres, 23 August 1998)
........................................................................................
"Numele lor figureaza, inca de la 1 ianuarie, la Ambasada Irakului din Bucuresti * Cursa Romavia trebuia sa plece pe 24 ianuarie * Nu se stie din ce motive, contractul a cazut * Cei cinci alesi care au fost in Irak au avut intalniri cat se poate de oficiale, in care au tratat in numele statului roman * PDSR nu-i sanctioneaza pe Nicolae Sersea si Gheorghe Ana .....
Misteriosul zbor al avionului incarcat cu ajutoare umanitare intre Bucuresti si Bagdad, la bordul caruia s-au aflat cinci parlamentari romani, are si o serie de amanunte de culise. Agentia A.M. Press a intrat in posesia unor astfel de date. Initial, la bordul avionului trebuiau sa se afle 40 de parlamentari. Zborul era programat pentru data de 24 ianuarie si urma a fi folosita o aeronava inchiriata de la compania romaneasca ROMAVIA, contract care nu s-a finalizat. Zborul a fost amanat pentru data de 3 februarie. Pe lista de la Ambasada Irakului in capitala Romaniei, pe 1 ianuarie, se gaseau numele a 40 de parlamentari romani, majoritatea din cadrul PDSR, inscrisi pentru acest zbor. Dupa o noua amanare, in final, avionul a plecat spre Bagdad doar cu cinci parlamentari, in data de 10 februarie.
"Excursionistii oficiali" de la Bucuresti au fost primiti in plenul Parlamentului din Bagdad. Romanii care s-au deplasat la Bagdad au avut parte de un tratament aparte. Parlamentarii PRM Mihai Lupoi, Nicolae Iorga, Cristian Buzea si cei PDSR Nicolae Sersea si Gheorghe Ana, impreuna cu secretarul Comitetului Central al PMR, Nicolae Pavelescu, si seful filialei Harghita a PMR, Nicolae Muresean, precum si subprefectul de Dambovita Mihai Puscasu au fost primiti la nivelul unor inalte oficialitati irakiene. La aceste intalniri nu au participat oamenii de afaceri romani care s-au deplasat la Bagdad. Parlamentarii romani, pemeristii si subprefectul au fost primiti de vicepresedintele Parlamentului irakian, de plenul Parlamentului acestei tari, de ministrul de Externe, de departamentul de politica externa al Partidului Baas Arab Socialist, de ministrii Industriilor, Cercetarii si Culturii. La primirea romanilor la Ministerul de Externe irakian a participat si atasatul cultural al tarii noastre la Bagdad. "In toate intalnirile, irakienii ne-au precizat ca sunt foarte interesati de potentialul pietei si industriei romanesti, si ca asteapta un semnal in acest sens din partea Guvernului de la Bucuresti", a declarat Nicolae Pavelescu. (A.M. Press)
(Initial au vrut sa plece in Irak 40 de parlamentari, majoritatea PDSR, Ziua, 16 Februarie 2001)
...............................................................................
"Am primit la redactie un "comunicat special", uluitor, de neimaginat, de la Craiova. Liga Comunistilor din Romania, nici mai mult, nici mai putin, felicita comandourile kamikaze si ii lauda pe teroristi ca au lovit in inima Americii. De fapt, "Comunicatul" incalca dintr-un foc o sumedenie de legi in vigoare in tara noastra, chiar si Constitutia. Manifestul este distribuit intr-un plic obisnuit care include si o carte de vizita a celui care batjocoreste legile in vigoare: Marin Trusca. Ne intrebam: cum de este posibil ca in Romania anului 2001 cineva sa gandeasca asa si sa emita un "comunicat" care se termina cu "traiasca Trotky, Mao si Che Guevara"? "
(Uluitor !!! Liga Comunistilor din Romania ii felicita pe teroristi, 19 Septembrie 2001, Romania Libera, )
............................................................................
"Comunistii reuniti in Partidul Muncitoresc Roman (PMR) l-au abandonat temporar pe Ceausescu pentru a imbratisa fatis cauza fundamentalismului islamic. Prin purtatorul sau de cuvant, Claudiu Lucaci, Guvernul a acuzat PMR de legaturi cu organizatii extremiste musulmane. Lucaci a anuntat ca PMR intentioneaza sa organizeze in zilele urmatoare o intrunire a asa-numitului "Comitet pentru Conferinta de la Bagdad". La reuniune ar urma sa participe reprezentanti din mai multe tari ai unor organizatii si partide despre care Executivul afirma ca "sunt cunoscute pentru atitudinile lor extremiste si radicale". Lucaci a spus ca Executivul va lua masuri, fara sa precizeze insa care vor fi acestea. Desi Constitutia interzice explicit activitatile extremiste, Guvernul pare sa adopte tactica strutului, limitandu-se sa comunice ca nu agreeaza astfel de manifestari care nu folosesc nimanui in actuala situatie internationala. De altfel, PSD a manifestat o pasivitate asemanatoare si in scandalul legat de vizita in Irak a unor parlamentari ai sai, care n-au fost sanctionati in nici un fel. In avionul care a ajuns atunci la Bagdad se afla, alaturi de parlamentarii PSD si PRM, si un lider al PMR. Guvernul n-a luat atitudine pana acum fata de nici o actiune a PMR, dupa cum n-a reactionat nici cand o alta formatiune de extrema stanga, Liga Comunistilor, a impartit manifeste prin care anunta solidarizarea sa cu atacurile teroriste din SUA. Chiar daca liderii comunisti au anuntat ca... amana manifestarea (deci nu au anulat-o), organele abilitate ar trebui sa-si faca totusi datoria."
(Lipsa de fermitate a Guvernului favorizeaza comunistii talibani din PMR, Romania Libera, 29 Septembrie 2001)
........................................................................................
Patriotismul membrilor PMR, PCR se manifesta in sprijinirea lui Saddam Hussein, dar APELUL Organizatiilor Democratice din Tara si din Exil, adresat Parlamentului Romaniei pentru sarbatorirea Zilei de 10 Mai, Ziua Independentei de Stat a Romaniei, nu a gasit inca ecou.
Este unanim recunoscut in tarile cu regim democratic ca, regimul bazat pe ideologia comunista care a decis calea urmata de stat, si soarta cetatenilor in Romania, dupa 30 Decembrie 1947 pana la 22 Decembrie 1989, a fost criminal, nelegitim, si merita sa fie condamnat. Partidul Comunist din Romania a fost o organizatie criminala care trebuie sa fie condamnata. Ca si alte organizatii bazate pe aceasta ideologie, activitatea PCR a avut drept scop suprimarea drepturilor omului si a sistemului democratic. Rezistenta la acest regim, practicata de cetateni sau grupuri de cetateni, bazata pe convingeri politice democratice, religioase sau morale, care s-a manifestat prin acte de rezistenta sau alte activitati efectuate cu buna stiinta si exprimate public, fie pe teritoriul Romaniei, fie in strainatate, chiar daca s-au desfasurat in cooperare cu o putere straina democratica, a fost legitima, justa, justificata moral si demna de respect.
Activitatea organizatiilor PMR (PCR) si a altor formatiuni politice similare, de sustinere si glorificare a terorismului, compromite imaginea Romaniei, relatiile ei internationale si integrarea Romaniei in NATO, fiind o sfidare la adresa democratiei autentice.
Cerem Parlamentului Romaniei sa scoata in afara legii PMR, PCR si alte organizatii a caror activitate este bazate pe ideologia comunista criminala avand drept scop suprimarea Drepturilor Omului, a Sistemului de Guvernare Democratic si de sustinere a unui regim terorist.
Cerem sa se introduca in Constitutie articolulul referitor la criteriile de eligibilitate pentru Membrii Parlamentului, ai Guvernului si pentru Sefului Statului:
A avea calitatile intelectuale neafectate de vreo boala psihica mostenita sau dobandita.
A avea integritate morala; sa nu fi fost si sa nu fie membru cu rol decizional al unui partid politic cu ideologie criminala; sa nu fi participat la infractiunea de crima economica.
Titluri din Presa, Romania Libera, 20 Septembrie 2001.
Corespondentul revistei "Romania Mare" la New York este sustinator al lui Osama Ben Laden. Constantin Burlacu ii considera "eroi" pe Osama Ben Laden, Gaddafi, Saddam Hussein si Corneliu Vadim Tudor. O grupare araba ii distribuie revista lui Vadim la New York. In revista sustinatoare a lui Ben Laden semnaza primarul Gheorghe Funar si mai multi parlamentari PRM. FBI l-a anchetat pe peremistul newyorkez suspect in cazul asasinarii profesorului Culianu.
.................................
Cui ii sunt incredintate secretele de stat ale Romaniei? Parlamentarilor PRM !
Care este rolul in Parlament al unui Partid al carui lider denigreaza Romania si aduce prejudicii intereselor Natiunii? Poate este necesar sa se organizeze alegeri anticipate in Romania.
Dr. Vasile V.Trif
Presedinte
Romanian Club - Lex '23 15 Octombrie 2001